ترافیک سنگین در بلوار سجاد، میدان قائم و تقاطع خسروی در مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) تذکر دوباره قالیباف: دولت باید قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند + فیلم (۱۱ مهر ۱۴۰۳) درباره مهم‌ترین پیامد‌ منفی استفاده زیاد از گوشی تلفن همراه | همراه آزار چرا مردم از دسترسی به نان سالم و استاندارد، محروم هستند؟ چرا در فصل پاییز پوستمان خشک می شود؟ انتقاد وزیر سابق بهداشت از مصوبه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی دست کوتاه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق | بازنشستگان کشوری ۶ بر ۳ از بازنشستگان کارگری جلو افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۱ مهر ۱۴۰۳) | کاهش محسوس دما از بعدازظهر جمعه مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی بدون تغییر تا سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود صدور اجرائیه مهریه الزاماً به معنای طلاق نیست | کاهش ۱۳ درصدی درخواست ثبت اجرای مهریه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته تأکید دوباره مجلس بر لزوم اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) نمونه‌برداری دامپزشکی از گوشت‌های ارزان یک فروشگاه در مشهد | دست‌های لرزان برای خرید گوشت ارزان سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی ۳۰ درصد افزایش یافته است راهکارهای جلوگیری از جعل گذرنامه‌های بین‌المللی از زبان رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا پرداخت یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری تا زمان صدور احکام پیش‌بینی بارش باران، گاهی با رعد و برق و وزش باد، شنبه (۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳) در استان‌های ساحلی خزر و شمال شرق ۴۸ درصد تماس‌های مردمی با اورژانس ۱۱۵ مشهد مزاحمی و نامرتبط است سامان‌دهی بیش از سه هزار کودک بدسرپرست یا بی‌سرپرست در خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی خبر خوب برای پرستاران، تخصیص بودجه ۳همتی برای تسویه مطالبات ۱۴۰۲ پرستاران توصیه‌های طب ایرانی برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا و درمان آن‌ها دشواری‌های پیگیری پرونده‌های قصور پزشکی که خیلی‌ها را از ادامه راه بازمی‌دارد ثبت ۲۵ میلیون تماس با پلیس ۱۱۰ در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳ پلیس فتا: ارسال پیامک‌هایی با عنوان سفرهای ارزان، کلاهبرداری است
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای پیشگیری از گرمازدگی زائران پیاده اربعین

  • کد خبر: ۲۴۴۴۷۱
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷
توصیه‌هایی برای پیشگیری از گرمازدگی زائران پیاده اربعین
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیاده‌روی در ساعات خنک، استفاده از چتر، کلاه و عینک و همچنین نوشیدن مداوم آب و پوشیدن لباس‌های خنک و نخی را از جمله مواردی دانست که زائران در سفر اربعین حسینی (ع) جهت پیشگیری از گرمازدگی باید به آنها عمل کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نفیسه حسینی یکتا با اشاره به نزدیکی ایام پیاده‌‎روی اربعین و اینکه بیشترین دغدغه ما گرمازدگی زائران است، اظهار کرد: برای جلوگیری از گرمازدگی به هیچ عنوان بین ساعت ۱۱ تا ۳ بعدازظهر که گرما به اوج خود می‌رسد، پیاده‌روی نکنید. سعی کنید در این ساعات بیشتر به استراحت مشغول باشید و از غروب تا پاسی از شب به پیاده‌روی ادامه دهید. لباس‌های خنک و نخی بپوشید و از کلاه و عینک استفاده کنید.

وی افزود: در صورت بروز علائم گرمازدگی شامل گیجی، عدم تعادل، سردرد، تهوع و بالا بودن دمای بدن، خود را به محل سایه و خنک برسانید. خوردن نوشیدنی‌هایی مانند شربت سکنجبین و خاکشیر، شربت آب‌لیمو، شربت آلبالو، شربت بیدمشک، گلاب، تخم‌ شربتی و تخم خرفه می‌توانند به جلوگیری از گرمازدگی کمک کند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: اضافه کردن مقدار کمی آبلیمو یا سرکه به آب می‌تواند به رفع تشنگی کمک کند. اسپری کردن گلاب به سر و صورت و شستشوی سر و گردن و سینه با آب خنک یا گلاب نیز موثر است.

حسینی یکتا با بیان اینکه در پیاده‌روی اربعین فعالیت بدنی عملاً زیاد می‌شود، عنوان کرد: افرادی که به این مقدار فعالیت عادت ندارند، قبل از سفر فعالیت بدنی خود را زیاد کنند و بعد از بازگشت از سفر نیز حتماً به ورزش ادامه دهند.

وی ادامه داد: اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید حتما دارو‌های خود را در این سفر همراه داشته باشید؛ به خصوص اگر به دیابت، بیماری قلبی، تنفسی یا کلیوی یا سایر بیماری‌های زمینه‌ای مزمن مبتلا هستید باید دارو همراه خود داشته باشید.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی و آنفولانزا در اجتماعات تصریح کرد: بهتر است در مکان‌هایی که ازدحام جمعیت وجود دارد از ماسک استفاده کنید. مخصوصا افراد مبتلا به بیماری‌های دیابت و قلبی عروقی این موارد را بیشتر رعایت کنند.

حسینی یکتا اضافه کرد: روزانه غرغره حلق و شستشوی بینی با آب گرم یا محلول آب و نمک را انجام دهید و اگر علائمی شبیه آنفلوانزا (تب، سرفه، گلودرد) پیدا کردید، حتما از ماسک استفاده کرده و به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنید. تا گرسنه نشده‌اید سراغ خوردن نروید، غذا را خوب بجوید، از پرخوری و در هم خوری و خوردن غذا‌های سنگین، چرب و پر ادویه خودداری و در صورت امکان بیشتر غذا‌های آبکی مثل سوپ و آش مصرف کنید.

وی در خصوص پا درد که مشکل شایع در پیاده‌روی اربعین است، بر استراحت متناوب در حین پیاده‌روی و استراحت کامل شبانه تاکید و خاطرنشان کرد: می‌توانید شب‌ها پا‌ها را با آب نمک به اضافه روغن بادام یا زیتون ماساژ دهید، ماساژ باید از نوک و لابه‌لای انگشتان پا شروع شده به سمت زانو و کمی بالاتر باشد تا درد و ورم را رفع کند و نیز وقتی نشسته و خوابیده‌اید، پا‌ها را کمی بالاتر از سطح بدن بگذارید.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به احتمال گزش حشرات گفت: زائران حتما لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند و جوراب پوشیده و از کرم یا مواد دافع حشرات برای مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شوند، استفاده کنند. رعایت تدابیر حفظ سلامتی و نکات بهداشتی بهترین راه برای تامین سلامت در این مسیر طولانی است. زائران پیاده‌روی اربعین حسینی همچنین از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند چای پررنگ و قهوه پرهیز کرده و به مقداری انجیر، بادام خام، پسته و مویز یا برگه میوه‌های خشک، مثل هلو و زردآلو و یا آلوبخارا نیز به همراه داشته باشند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->